Apple Push Notifications: nieuwe feature in Cisco Jabber iOS 11.8.1

Begin februari is Jabber 11.8.1 voor iOS uitgekomen, en bij de nieuwe features staat ‘Support push notifications for instant messaging’.

Push notifications

Push notifications zijn een manier om berichten naar een applicatie te sturen, of deze nou actief is of niet en onafhankelijk ervan of deze op de voorgrond draait of niet. Apple noemt dit ‘Apple Push Notification Service’, of APNS. Meer gedetailleerde informatie is te vinden op de Apple-website: https://developer.apple.com/notifications/.

Een voordeel van push notifications is dat de Jabber-applicatie op de achtergrond geen netwerksessie open en actief hoeft te houden, maar rustig kan ‘doorslapen’ tot er via APNS een melding binnenkomt. “Ik heb een bericht voor je! Hier is de encrypted data.” Op dat moment wordt Jabber wakker, decodeert hij het bericht en stuurt hij dat door als pop-up in het scherm van het iOS-device. Wanneer de gebruiker vervolgens Jabber activeert (en daarmee naar de voorgrond haalt), herstelt de netwerkverbinding naar IM&P en lopen eventuele volgende berichten weer via het traditionele netwerkpad.

Pushen via Cisco Collaboration Cloud

Cisco heeft ervoor gekozen om de push-berichten niet direct tussen Enterprise en Apple’s APNS-service uit te wisselen, maar om dat te doen via de Cisco Collaboration Cloud. Hierdoor kan het opzetten van de APNS-sessie via Expressway geregeld worden en hoeft niet elke klant een aparte registratie bij Apple’s push service te doorlopen.

Support voor APNS zit in Jabber for iOS 11.8.1, Expressway 8.9.1 en CUCM 11.5 SU2. Voor release notes, zie:

Vervolgens kunt u de push notifications activeren als een configuratie in CUCM, in het cloud onboarding process. Het is niet nodig dat de Enterprise een Cisco Spark-org heeft; push notification-support via de Cisco Collaboration Cloud is onafhankelijk van Cisco Spark.

Omdat push notifications efficiënter werken dan achtergrond-netwerksessies, is het te verwachten dat mobiele operating systems hier steeds meer nadruk op zullen leggen.

Laat een reactie achter