Cisco CloudCenter 4.8

In de vorige blogs ben ik ingegaan op wat CloudCenter is, wat het doet en hoe je applicaties onafhankelijk kan maken van de infrastructuur. In deze blog ga ik het hebben over de nieuwe CloudCenter-release en welke verbeterpunten hierin zitten.

Als je kijkt naar de release cycle van CloudCenter, dan zie je dat er in elke even release nieuwe features toegevoegd worden. De oneven releases zijn vaak maintenance-releases. In CloudCenter 4.8 worden eigenlijk drie belangrijke features toegevoegd aan Cisco CloudCenter:

1. het beheren van bestaande VM’s;
2. meerdere en krachtige day-2 managementtaken;
3. een verbeterde self-serviceportaal in lijn met andere Cisco-producten.

Beheren van bestaande VM’s

Een nieuwe feature in versie 4.8 is onder andere het toevoegen van bestaande VM’s aan CloudCenter. Tijdens het connecteren van een publieke of private cloud kan ervoor gekozen worden om de bestaande VM’s te importeren en te beheren via CloudCenter.

Gebruikers kunnen via de self-serviceportaal kiezen welk onderdeel ze willen beheren; de applicaties die via CloudCenter zijn uitgerold of de bestaande VM-infrastructuur die misschien al aanwezig was voordat CloudCenter in gebruik werd genomen.

Krachtige day-2 managementtaken

Een andere nieuwe feature is het kunnen uitvoeren van voorgedefinieerde taken op zowel applicaties die zijn uitgerold door middel van CloudCenter als op de VM’s die zijn geïmporteerd tijdens het koppelen van een bestaande cloud. Dit kan bijvoorbeeld de installatie van een Cisco Tetration Sensor zijn, of de installatie van de CloudCenter-agent op de geïmporteerde VM’s.

Andere taken zijn bijvoorbeeld het toevoegen van CPU, memory of diskcapaciteit aan bestaande VM’s en het back-uppen van een database die gebruikt wordt in een door CloudCenter uitgerolde applicatie. De beheerder kan deze taken op eenvoudige wijze aanmaken, waarbij er gebruikgemaakt wordt van standaard variabelen of van API-calls naar andere applicaties. Zelfs UCS Director-taken voor private cloud-workflows zijn eenvoudig aan te maken.

Cisco CloudCenter

Bent u op zoek naar een Hybrid Cloud Manager waarbij u zowel uw bestaande applicaties als uw nieuwe applicatie kunt beheren via een enkele managementtool? Neem contact op met uw Cisco Sales of met mij, dan kan ik u verder bijpraten.

Laat een reactie achter