Cisco HyperFlex met 1000 Citrix XenDesktop Seats

HyperFlex bestaat inmiddels meer dan een jaar en heeft bewezen dat het een product is dat de concurrentie aankan. HyperFlex draait op UCS en is daardoor sneller. Door vervolgens Citrix te combineren op HyperFlex, heeft men echt het beste van een hyperconverged-systeem. Simpel management van het geheel staat hierbij centraal.

In elke vertical zijn er wel bedrijven te vinden die met Citrix XenDesktops draaien. Een Citrix XenDesktop kan gemakkelijk op een HyperFlex-systeem geïnstalleerd worden, met Pooled Desktops, Persistent Desktops en XenApp shared servers. De oplossing kan in verschillende gebieden worden toegepast, zoals in Enterprise Datacenters, het mkb en bij serviceproviders.

Voordat ik een korte beschrijving geef van deze ‘beste hyperconverged’ combinatie, wijs ik je graag op een workshop.

17 mei: workshop Cisco & Citrix

Op 17 mei 2017 wordt er bij Cisco een ‘Cisco & Citrix’-workshop gehouden met de volgende agenda:
09:00 – 09:30 Inloop en deuren sluiten
09:30 – 09:45 Keynote Cisco & Citrix
09:45 – 10:15 Citrix
10:15 – 10:45 Cisco / Citrix – How to secure your infrastructure
10:45 – 11:00 Pauze
11:15 – 12:30 Cisco Hyperconverged Solution

Opgeven kan via e-mail: jvdmade@cisco.com

Voordelen van HyperFlex voor een XenDesktop-omgeving

Waarom Cisco HyperFlex een goede basis is voor een Citrix XenDesktop? Het UCS-systeem en HyperFlex hebben een aantal voordelen:

  • eenvoud;
  • Open API;
  • snel te installeren en te configureren;
  • te automatiseren d.m.v. UCS Director.

Een ander groot voordeel van HyperFlex is het op verschillende manieren kunnen schalen van het systeem. Men kan een HyperFlex-node toevoegen en krijgt er dan CPU, Memory en Storage-capaciteit bij. Het is ook mogelijk om een HyperFlex-systeem met alleen harddisks uit te breiden tot een maximum van 23 schijven per node.

Indien men genoeg storage-capaciteit heeft en men wil meer desktops kwijt, dan is het mogelijk om het cluster met compute-only nodes uit te breiden, in de vorm van een UCS-C of UCS-B. Doordat alleen de compute gebruikt wordt, is een HyperFlex-licentie niet benodigd.

GPU’s kunnen niet alleen in de rackservers. Ook de bladeservers en HyperFlex-nodes ondersteunen nVidia GPU’s.

Cisco Validated Design

Om zelf niet het wiel opnieuw uit te hoeven vinden, maakt Cisco Validated Designs. Dit zijn documenten waarbij niet alleen een kitlist, maar ook de configuratie van ALLE componenten de revue passeren. In dit geval is dat het UCS-systeem, HyperFlex-installatie en -configuratie, Citrix-configuratie en de Nexus-configuratie.

Op cisco.com/go/cvd kan men op verschillende technologieën CVD’s vinden. Het is verstandig om hier eens naar te kijken, want wellicht zit er een design bij dat je kunt hergebruiken. Dit scheelt weer tijd om de configuraties uit te dokteren.

Tevens staan er testuitslagen in, zodat men zelf niets hoeft te testen.

Een Cisco Validated Design met meer informatie en een uitgebreide uitleg over de configuratie is te vinden op www.cisco.com.

Laat een reactie achter