Cisco Workload Optimization Manager (CWOM)

Cisco heeft recentelijk een nieuwe toevoeging gedaan aan het Cisco ONE Enterprise Cloud Suite portfolio. Waar we eerste de onderdelen infrastrucure-as-a-service, CloudManagent, ITSM en BigData hadden is er nu een onderdeel bijgekomen, namelijk Cisco Workload Optimization Manager (CWOM). In dit blog gaan we wat dieper in op dit nieuwe onderdeel van Cisco Enterprise Cloud Suite.

Cisco ASAP Datacenter

Voor de mensen die recentelijk onze Cisco Technology Summit hebben bezocht of andere Ciscopresentaties hebben waarschijnlijk deze term al een keer voorbij zien komen. ASAP is de strategie die we gebruiken in het datacenter en op al onze producten. ASAP staat die zoals je misschien in eerste instantie zou denken voor ‘As Soon As Possible’ maar voor Analyse, Simplivy, Automate and Protect. Al onze huidige en toekomstige producten zijn actief in meerdere onderdelen van het ASAP data center. Neem als voorbeeld bijvoorbeeld ons UCS-platform. Dit platform wat in 2009 gelanceerd is en nu niet meer weg te denken is in het datacenter acteert voornamelijk op het Simplivy en Automate onderdeel. Ander voordeel is onze Next Generation Data Center Network platform ACI, ACI is actief op alle onderdelen van het ASAP Data Center en is dus ook een belangrijk bouwblok hierin.

Zoals ik al eerder zei maken al onze producten in het datacenter onderdeel uit van deze strategie dus ook Cisco Workload Optimization Manager.

CWOM in het ASAP Datacenter

Hoe valt Cisco Workload Optimization Manager in het ASAP-datacenter verhaal:

  • Analyze: Cisco Workload Optimization Manager analyseert de gehele stack vanaf de applicatie keten van VMware tot de UCS Blade en terug.
  • Simplivy: Geen Alert!. Cisco Workload Optimization Manager beschikt over een beslissingsmodule die de gegevens analyseert en wijzigingen voorstelt om de omgeving optimaler te laten functioneren.
  • Automate: De geanalyseerde wijzigingen kunnen automatisch worden uitgerold over de omgeving heen.

 

Welk probleem lost CWOM voor je op?

De eerste vraag die je als leverancier moet stellen wanneer je een nieuw product op de markt wilt brengen is de vraag: Welk probleem lost dit op bij mijn klanten.

Als Consulting Systems Engineer zit ik veel bij onze klanten om te kijken hoe bijvoorbeeld Cisco UCS geïmplementeerd kan worden bij onze klanten.  De eerste vraag die vrij snel naar boven komt is: Hoeveel server heb ik nodig. Die vraag kan redelijk eenvoudig beantwoord worden door het totaalaantal fysieke cores te delen door het aantal fysieke cores in de nieuwe server, dit is een simpele 1-op-1 vervanging. De vraag die vervolgens vaak op tafel komt is of we niet met minder servers afkunnen? Deze vraag is vaak moeilijk te beantwoorden, zeker als je niet 100% inzicht hebt in de omgeving. Hierin kan CWOM al zijn meerwaarde leveren. Doormiddel van CWOM kunnen we de omgeving analyseren en vervolgens aan de hand van de gegevens wijzigingen doorvoeren in de virtuele infrastructuur. Uit de analyse kan bijvoorbeeld uitkomen dat een VM die 4 vCPU’s en 8GB geheugen heeft deze resources helemaal niet gebruikt en dat deze aan 2 virtuele CPU’s en 4GB genoeg heeft. Als je dit breder trekt over de gehele omgeving kan dit een significante besparing opleveren tijdens de aanschaf van nieuwe hardware. Ook in de periode hiertussen kan CWOM-uitkomst bieden door optimaal om te gaan met de resources die beschikbaar zijn.

Een andere vraag die vaak naar voren komt is de vraag: ‘Op welke server kan ik het beste deze workload plaatsen?’. Vaak bestaat de omgeving van onze klanten uit meerdere 10-tallen VMware servers en verschillende VMware Clusters. Als er dan een nieuwe applicatie wordt uitgevraagd moet deze ergens geplaatst worden. Nu wordt dat vaak op gevoel gedaan, maar door gebruik te maken van CWOM wordt precies aangegeven waar de betreffende workload geplaatst kan worden op basis van CPU, Memory, IOPS en netwerk gebruik. En mochten tijdens de live-cycle van de applicatie de aanpassing nodig zijn in de plaatsing van de applicatie dan wordt dit ook aangegeven door CWOM. De laatste vraag die vaak komt is ‘Wanneer heb ik nieuwe hardware nodig’. Ook dit is een vraag die beantwoord kan worden door het gebruik van CWOM. CWOM kan aan de hand van de analyse van de omgeving bepalen wanneer er nieuwe hardware benodigd is en op welk onderdeel.

De problemen die we oplossen zijn dus niet alleen technisch maar zeer zeker ook bedrijfsmatig.

Take-away

Cisco Workload Optimization Manger is de tool die je instaat stelt op de bestaande omgeving correct te analyseren en verbeterpunten aan te dragen, tevens stelt het je in staat om de resource gebruik te optimaliseren en zo meer performance uit de bestaande hardware te halen.

Mocht je hier meer van willen weten? Neem dan contact op met mij of je Cisco Sales persoon.

 

 

Laat een reactie achter