Command Runner in APIC-EM 1.4

Met de introductie van APIC-EM 1.4 (afgelopen februari) hebben we de Command Runner-functionaliteit toegevoegd. Command Runner is onderdeel van de Visibility-apps voor Discovery-, Inventory- en Host-features. Meer details vind je in de Network Visibility Application release-notes.

Command Runner is een uitzondering op het policy-driven karakter van APIC-EM, omdat we hiermee onze klanten en partners een gecentraliseerde tool bieden om ‘show’- en ‘read only’-commando’s op netwerkapparatuur uit te voeren.

Command Runner gebruiken: applicatie activeren

Om Command Runner te kunnen gebruiken, moet het eerst geactiveerd worden in het App Management-menu.

Wacht na het activeren van Command Runner op bevestiging van succes (pop-up), anders kan het zijn dat de functionaliteit niet in het ‘Device Inventory’-scherm zichtbaar wordt (open bug). Voor de meeste gebruikers zal dat overigens niet zo’n punt zijn, omdat zij gebruikmaken van de REST API van Command Runner, gedocumenteerd onder de titel ‘Network Poller’.

Door middel van een POST van minimaal een array van commando’s en een array van deviceUuids van netwerkapparatuur waar die commando’s op uitgevoerd dienen te worden, wordt in APIC-EM een task aangemaakt. Optioneel kunnen hierbij een naam, omschrijving en time-out meegegeven worden. Als de task afgerond is, is alle CLI-output in een file weggeschreven en beschikbaar voor de externe applicatie.

Voorbeeld Android-app

Als Proof of Concept heb ik Command Runner in een eenvoudige Android-app verwerkt:

      

Na slechts een paar uur programmeren kon ik beheerders extra inzicht bieden in hun infrastructuur via een Android-device. Een andere toepassing zou kunnen zijn om netwerkgegevens op te vragen van een belangrijke flow, of om specifieke interessante gegevens op te halen.

Ik ben erg benieuwd wat jullie hiervan vinden en hoor graag andere toepassingen die jullie zelf bedenken met deze functionaliteit!

Reacties

Laat een reactie achter