FlashStack is ‘evergreen’

FlashStack, Cisco, PureStorageEen converged infrastructure met Cisco-switches, -servers en PureStorage All Flash Array, gemaakt volgens een Cisco Validated Design, is een FlashStack. Op een FlashStack kan men verschillende workloads kwijt. Vooral IO-intensieve applicaties, zoals databases, zijn heel geschikt voor een FlashStack. Uiteraard kunnen VDI en VSI ook goed op de FlashStack draaien.

‘Evergreen’ PureStorage en Cisco UCS

In het plantenrijk bestaat de conifeer; een plant die er altijd fris uitziet en jaren meegaat. Wat als storage en compute nu ook altijd fris is en jaren mee kan gaan?

PureStorage heeft ‘evergreen’ storage. Je zet het eenmalig weg en kunt upgraden als dat nodig is. Er hoeft geen maandendurende datamigratie plaats te vinden voor een storage-uitbreiding. Hierdoor heeft het systeem een goede investment-protectie.

FlashStack, Cisco

Niet alleen PureStorage, maar ook het Cisco UCS-platform is evergreen. Door service profiles is het mogelijk om een blade- of rackserver uit te faseren, zonder veel downtime of een moeilijke migratie naar een nieuw stuk hardware. De UCS Manager kan men upgraden tijdens productietijd. Zo blijft het systeem altijd ‘fris’.

Cisco en PureStorage hebben op dit gebied heel veel overeenkomsten. Je kunt dus eigenlijk wel zeggen dat de FlashStack ‘evergreen’ is!

IT-personeel inzetten voor innovatie

Wat nu precies het voordeel is van een evergreen infrastructuur? In plaats van ‘keeping the lights on’ en het plegen van veel onderhoud aan het systeem, is het nu mogelijk om IT-personeel meer in te zetten voor andere zaken, zoals het innoveren van IT-diensten voor de organisatie. We krijgen te maken met een win-winsituatie, want zowel de IT als de organisatie hebben hier profijt van.

FlashStack, Cisco

Automation

Door een goede integratie tussen de FlashStack-devices en Cisco UCS Director, kan men de stack niet alleen monitoren, maar ook automatiseren als een compleet geheel. Bij het installeren van een plugin, krijgt men de mogelijkheid om een FlashStack te definiëren in UCS Director. Inclusief workflows en voorbeelden. Hierdoor is het gemakkelijk om onder meer de storage te automatiseren. Zie hieronder enkele screenshots.

FlashStack
Een FlashStack zoals het geconfigureerd kan zijn in Cisco UCS Director

FlashStack, monitoring
Monitoring van het systeem

FlashStack
Een voorbeeld-flow met PureStorage-tasks aan de linkerkant van het scherm

FlashStack Cisco Validated Designs

De FlashStack CVD’s zijn te vinden op: http://www.cisco.com/c/en/us/td/docs/unified_computing/ucs/UCS_CVDs/ucs_flashstack_view62_5k.html en http://www.cisco.com/c/en/us/td/docs/unified_computing/ucs/UCS_CVDs/ucs_flashstack_oracleRAC.html.

Laat een reactie achter