Getting started with Cisco dCloud

Waarschijnlijk zijn een aantal van jullie al bekend met Cisco dCloud, maar ik denk dat veel van onze partners en klanten geen flauw idee hebben. dCloud is een online portal waar je bijna alle producten die Cisco levert als een online virtuele demo kunt bekijken en gebruiken, en je kunt er bijvoorbeeld een demo mee geven richting je klanten. Mocht je er niet uitkomen, dan heeft dCloud een volledig eigen supportteam.

Het enige wat je nodig hebt, is een account op Cisco.com.

Getting started

Wanneer je inlogt met je Cisco.com-gegevens krijg je als partner of klant van Cisco toegang tot enorme catalogs met demo’s, sandboxes, proposal templates en nog veel meer. Maar hoe werkt dit nu allemaal?

Cisco dCloud, getting started

  1. Registreer jezelf op Cisco.com voor een account, mocht je deze nog niet hebben.
  2. Ga naar https://dcloud.cisco.com en log in met je accountgegevens. Als je de eerste keer inlogt, krijg je de vraag om een aantal standaard instellingen, zoals locatie, door te geven.
  3. Vind content. In de dCloud Catalog zoek of filter je om bij de gewenste content te komen. Wanneer je daar vervolgens op klikt, krijg je extra informatie en zie je bovenin een mogelijkheid om extra resources te bekijken. Denk hierbij aan de lab guides.
  4. Plan een sessie. Het zal ongeveer 15 minuten duren na het plannen van een sessie voordat hij actief is. Aan de achterkant wordt er een virtual machine opgestart met daarin jouw gekozen lab. Bevestiging ontvang je per e-mail.
  5. Test je verbinding. Zorg ervoor dat je netwerkverbinding snel genoeg is om optimaal de krachten van dCloud te ervaren.
  6. Toegang tot je sessie. Je kan je geboekte sessie terugvinden onder Dashboard > My sessions. Klik op de View-knop wanneer de sessie actief is. Gebruik de content guide om door het gestripte scenario heen te werken of ga zelf op ontdekking uit! Wanneer je sessie actief is, ontvang je ook een e-mail, trouwens.
  7. Kijk een trainingsvideo. Zorg dat je het maximale haalt uit dCloud door onze korte tutorials te bekijken.

Digital Network Architecture – Instant Demo

Mocht je nou geen 15 minuten willen wachten voordat je dCloud-sessie gereed is, dan kan je ook een aantal demo’s gebruiken van onze DNA Instant-portal. Persoonlijk vind ik dit vooral ideaal wanneer je bijvoorbeeld in een gesprek met de klant snel iets wil laten zien.

Zoals velen van jullie waarschijnlijk al weten, heeft Cisco enige tijd geleden de DNA-architectuur gelanceerd. Veel van de producten die binnen deze architectuur worden gebruikt kan je als demo gebruiken in de instant demo-omgeving. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is eenmaal ingelogd zijn op dCloud, in verband met het accepteren van voorwaarden en dergelijke. Ga naar cs.co/dnademo en ook hier kan je gewoon met je eerder aangemaakte Cisco.com-account inloggen.

Cisco dCloud, Digital Network Architecture, DNA, Cisco DNA

Na het inloggen wordt gevraagd om een datacenter te selecteren. Hier kies je logischerwijs het dichtstbijzijnde datacenter, dus dat zal voor ons vaak EMEAR zijn.

Wat direct opvalt is dat je hier de DNA-pilaren terug ziet komen met betrekking tot Faster Innovation, Reduce Cost and Complexity en Lower Risk. Onder deze drie pilaren zijn ook de verschillende instant demo’s ingedeeld.

Cisco dCloud, DNA

Wanneer je bijvoorbeeld complexiteit en kosten wilt verlagen, kan je onder deze pilaar de demo van APIC-EM (SDN Controller) vinden.

Cisco dCloud, APIC-EM, instant demo

De portal zelf behoeft volgens mij geen extra uitleg, want alles spreekt hier eigenlijk voor zich. Wel kan ik je aanraden een paar keer goed de story guides door te lezen voordat je de verschillende demo’s gaat inzetten bij klanten. In de story guides heeft Cisco een scenario uitgewerkt. Naar mijn mening slaat het bij klanten beter aan wanneer je het scenario toespitst op zijn specifieke situatie of zijn branche.

Meer informatie

Mocht je graag meer informatie willen ontvangen over Cisco dCloud of een ander onderwerp, neem gerust contact met me op.

Laat een reactie achter