HyperFlex 2.0: meer workloads, sneller en overzichtelijker

HyperFlex ontwikkelt zich steeds verder met nieuwe functionaliteiten. Zo kunnen meer workloads op de HyperFlex-omgeving werken met HyperFlex All Flash en is het eenvoudiger om te verifiëren of de juiste fysieke server in het juiste cluster is geïnstalleerd. Schaalbaarheid en simplicity zijn altijd de speerpunten van het systeem.

HyperFlex All Flash

HyperFlex All Flash, HyperFlex 2.0

Door naast een hybride HyperFlex-systeem een All Flash-variant te hebben, wordt het nu mogelijk om nog meer workloads op een HyperFlex-omgeving te laten werken. Uit een rapport van ESG blijkt dat een All Flash-systeem een betere performance heeft dan de concurrent.

Een HyperFlex All Flash-systeem is qua uiterlijk hetzelfde als een hybride HyperFlex-cluster, met het verschil dat er alleen SSD’s in de server zitten. Een write cycle gaat daardoor iets anders.

HyperFlex 2.0(1a) Data Platform Software

Via cisco.com/go/software kan men de laatste HyperFlex-software downloaden. In de 2.0(1a)-release zit niet alleen méér hardware-ondersteuning voor de All Flash-oplossing, maar zitten ook nieuwe features.

Het is mogelijk om acht clusters van acht nodes onder een fabric interconnect-paar te configureren. Bij een green field is het lastig om de juiste ongeconfigureerde server te vinden in de UCS Manager. Nieuw in HyperFlex 2.0 is dat je tijdens de installatie de locator leds van de server aan en uit kunt zetten. Met de locator led kan je verifiëren of je de juiste fysieke server in het juiste cluster hebt geïnstalleerd.

HyperFlex 2.0, HyperFlex Installer

Externe connecties zoals FCoE, FC en iSCSI worden nu ondersteund door HyperFlex. Hierdoor is het mogelijk om een huidige SAN-omgeving te koppelen aan de HyperFlex-omgeving en vervolgens de data gemakkelijk te migreren naar het nieuwe HyperFlex-cluster.

HyperFlex 2.0, Cisco HyperFlex

Deze settings zijn te configureren via de installer of later via de UCS Manager. Voor een configuratie-voorbeeld kan je de HyperFlex configuration guide gebruiken.

HyperFlex 2.5

Onder de motorkap zijn er ook andere dingen verbeterd. Het belangrijkste is dat het systeem nog sneller geworden is. En: meer nieuwe functionaliteiten komen eraan.
In de pers is er al heel veel te horen over de HyperFlex 2.5-softwareversie die binnenkort uit gaat komen. In een volgende blog zal ik hier verder op ingaan. Enkele highlights van deze versie zijn:

  • API-interface;
  • native replicatie;
  • 40Gb connectie support;
  • data at rest met self-encrypting harddisken;
  • integratie met Cisco CloudCenter.

Laat een reactie achter